leila – U&I

De la majoria d’àlbums n’espero una coherència. Un fil conductor pel que ha de transitar tot el LP, sense el qual deixen de ser àlbums per passar a ser un recull de temes. Dels de Leila no. Leila menja apart, és estilísiticament difícil d’encaixar.

En el seus treballs fins ara, s’havia rodejat sempre de molts (i molt bons) col·laboradors. Cada un d’ells aportant el seu granet i el seu toc, sent Leila qui actuava d’agent aglutinador. Deixant de banda al seu vocalista  de capçalera, i en alguns temes co-compositor, Luca Santucci, entre les col·laboracions podem destacar la de Donna Paul en aquell meravellós feeling, del debut like weather, o la  Martina Topley-Bird, en el més recent blood looms and blooms.

.

U&I la converteix en una outsider de si mateixa. Renuncia a totes les aportacions per centrar-se únicament amb Mt.Sims, music americà afincat a Berlin, i realitzar el que és el seu treball més lineal fins al moment.

Les conjuncions de glitch, loops instrumentals i soroll amb vocals molt melódiques segueixen estant molt presents. Toc 100% Leila. En canvi la barreja estilística a que ens tenia (ben) acostumats desapareix. Els passatges electrònics passen a ser principalment industrials i foscos, de beats més intensos, deixant una sensació de melancolia a mesura que l’àlbum progressa.

.

Fins i tot el single (disappointed cloud) anyway té aquell punt en que sembla hauria de ser alegre i no ho és. Per no parlar de temes/talls més purmanet industrials, com interlace (glitch-noise a l’estil pan sonic) o boudica (techno industrial en estat pur amb una bona dosis de soroll blanc de fons, que representa el hit rítmic i desbocat de l’àlbum).

No puc dir que l’àlbum no m’agrada, perquè no seria veritat. El nivell mig de tots els temes és bo i el començament explosiu però falta el factor sorpresa. Recuperant els anteriors, i sobretot el courtsey of choice, tinc la sensació de que la Leila, de qui s’ha dit que es protegida de bjork i aphex, pot donar més de sí.

ptons.

edit:

1er tema: feeling feat donna paul, del like weather – 1998                         2: deflect feat martina topley-bird, del blood looms and blooms – 2008  3: (disappointed cloud) anyway (featuring Mt. Sims), U&I – 2012          4: boudica, U&I – 2012                                                                                            5: sodastream feat luca santucci, courtesy of choice – 2000

1 comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: