petar dundov

Petar Dundov, croata, a punt de fer el 40, donant guerra des de fa pràcticament 20 anys, segueix sense assolir l’éxit que d’un artista del seu nivell caldria esperar.

Mirant-ho des de fora puc tenir la temptació de minimitzar-lo aludint a un passat i unes influències comunes: tots dos som fills del moviment rave, ell des de una banda i jo des de l’altra. Compartim aquest gust pel trance, per les melodies còsmiques, pels temes llargs i hipnòtics. I com que compartim background, doncs no pot ser tant bo.

Però la realitat no és així. La realitat és que és un dels millors creadors de techno i, a més a més, es troba en plena maduresa.

Tal com diria el poeta, we love dundov.

Petar Dundov – 2012 – Ideas from the pond

L’arribada del nou àlbum era tant inminent que el 26 ja el podíem disfrutar.

Carregat de temes nous, ja que només incorpora Distant Shores dels anteriors eps publicats, torna a ser la demostració de que enfoca el techno melòdic com ningú. Que els temes no tenen tanta intensitat de bombos com peces precedents no significa que siguin rítmicament febles, tot el contrari. Els subtils ritmes de hihat (o charlies, com sempre els he anomenat jo) juntament amb el poder tranceàtic dels arpegiats encadenats generen aquella atmosfera que t’envolcalla i, subtilment, et mou el cos sencer.

Com diu ell, en una cita molt repetida:

techno is music that precedes movement. It is dance music, solid enough to carry emotions through the dance floor and abstract enough to be a template for ever.

Techno melòdic, música còsmica, influències de new age, del trance de finals dels 90, el que vulgueu, però sobretot no us deixeu l’àlbum a la recàmara.

Es pot escoltar sencer al soundcloud de MusicMan Records.

Petar Dundov & Gregor Tresher – 2011 – Duo Tone Ep

Els contactes entre ambdós venen de llarg, però aquesta és la seu primer treball junts. S’imposa la línia de techno melódic amb els beats secs i marcats de base. Vaja, una col·laboració en tota regla.

.

Petar Dundov – 2011 – Tenth Plateau Ep

.

Petar Dundov – 2012 – Stairway / The Arch Ep

Meravella rítmica magistralment edulcorada.

.

petons

1 comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: