sigur rós – valtari

Un llarg silenci de gairebé 4 anys ha necessitat sigur rós per veure’s en cor de presentar nou treball. Durant aquest temps de calma ha aparegut inni, el documental que repassa el seu directe a londres, els àlbums en solitari de jónsi (el go i la banda sonora de we bought a zoo) i les col·laboracions amb amiinales seves compatriotes i escuderes.

Just després del vitalista (i impronunciable) Með Suð í Eyrum Við Spilum Endalaust, i la corresponent gira, es rumorejava que tenien intencions de presentar un treball més tranquil, més ambient. Valtari, que es publicarà oficialment el proper 28 de maig, n’és el resultat.

La melancolia, marca de la casa, inunda l’escolta sencera de l’àlbum. Per contra, té menys punts de soroll, convertint-lo, probablement, en el més melòdic del quartet islandés fins al moment. Amb el permís del () , estilísticament el seu treball més próxim.

Els sons orgànics i naturals, com el rascat de l’agulla del tocata en el single ekki múkk o les gavines en varúð, estan presents a tot l’àlbum, acompanyades de la distorsió que genera el lo-fi. Brillen les allargadíssimes notes de corda acompanyades per la veu d’en jónsi  i les melodies de piano a càmara lenta, on les notes, més que tocades, sembla que caiguin. Vaja, sigur rós a càmara, un xic, més lenta.

ptons

2 comentarios
    • txuslee dijo:

      M’ha avorrit molt! Ni la febre, ni els deliris, ni la drogaina han ajudat.

      Cert que les expectatives eren unes altres, i no els culparé per no haver-me preguntat com volia jo que fos, però potser tinc massa apreci al seu anterior disc (del que no pretenc reproduir el nom… va, potser en captcha) com per valorar aquet amb objectivitat. Quatre anys no són tants ¬_¬’

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: