squarepusher – ufabulum

No tinc altre manera de començar que confessant que em vaig precipitar. A vegades passa.

Passa perquè comences un àlbum per la part que no toca. En aquest cas a estat pel final. Però no avancem i nem per pams.

Tom Jenkinson havia comentat que el seu següent treball, quisir aquest Ufabulum, seria totalment electrònic, fent un (altre) gir, deixant de banda els breaks jazzeros de la seva tendra infància i, pensava jo, les tendències daftpunkeras de l’impronunciable i poc fumable Shobaleader One D’Demonstrator.

4001 estrena l’àlbum amb ritme de hithat de jazz però amb forta base electrònica. Assoleix el clímax amb la orquestració, un punt pretensiosa, per acabar-se perdent amb samplejats propis de video joc. El pas a unreal square és simplement una broma. Vinga home, aquest rollet 8-bits tremendament infantiloide només es justificable si qui l’usa té menys de 10 anys. Encara que simple, ritmícament el tema no està gens malament però els samplejats que utilitza no tenen nom.

Más de lo mismo, però sense ser tant exagerat i en lína ‘ascendent’, per stadium ice i energy wizard. La patacada torna a ser important a red in blue, tot ell instrumental, plagiat d’alguna peli d’extraterrestres sèrie Z.

.

A partir d’aquí la cosa canvia. Amb the metallurgist i drax 2, els temes passen a ser més foscos. Es redueixen els samplejats irritants i l’allau de breaks colpeja, com en 303 scopem hard. Tenir en ment el video del single dark steering i posar-te en situació també ajuda.

Encara que no li estiguin sortint excessivament bé les coses darrerament, entre els 4 temes que es salven (bé) de la crema més el show de leds mantinc l’esperança de que al Sonar farà un live entretingut.

1 comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: