Banda sonora del dia: Blawan

Possiblement la virtut que més acabo valorant del Sonar és la de proporcionar-te sorpreses. Cada any, al repassar el festival, t’adones que has afegit algú a la teva cartera de seguiment. Algú que havies menystingut, que t’ha convençut pel directe o, simplement, que desconeixies.

Sense cap mena de dubte el premi nocturn d’aquest any se l’emporta Blawan. La responsabilitat de  presentar-lo en societat va recaure en la Mary Anne Hobbs, per algun motiu és THE Godmother, amb qui va compartir un b2b al SonarPub.

Jamie Roberts, imberbe encara que s’ho negui, afincat a Londres, apareix a l’escena britànica el 2010. Com no podia ser d’altra manera, amb un ep eminentment dubstep, mostra de que és fill de la seva época i lloc. Ràpidament abraça el techno, al que aplica la seva visió particular. Si hi ha un element distintiu de Blawan són els seus ritmes repetitius i samplejats arrosegats. A vegades mandrosos, sempre estirats, suggereixen un moviment pausat encara que el tema s’acceleri. Beats i samplejats amb cua.

Les ganes l’estant portant a preparar-se pel primer llarg sobradament. Activament incisiu, aquest any ja va pel segon ep en solitari, al que suma la segona col·laboració amb els The Analogue Cops, la parella d’italians amigos y, com no, residentes en Berlín.

Iddy – Fram / Iddy – 2010 

El debut de mà de Hessle Audio.

.

45 Dollars – Big Family – 2011 (amb The Analog Cops)

Convidat per Analogue Cops, representa l’entrada directa al 4/4 amb aquests 4-on-the-floor i als truquillos clàssics, de pista i del dubstep, com el bass drop.

.

Lavander – Bohla – 2011

El senzill amb R&S Records és la millor mostra de l’encontre Bass/Techno en la música de Blawan. Mentres els dos primers talls mostren la cara més bass, Lavander és una peça clau en el techno ‘made in’ Blawan, un pepinaco que el posa en órbita.

.

Getting Me Down – 2011

Peça molt celebrada, té un punt alegre del que la seva música manca, representa el pas de tornada al vocalisme r&b amb un ritme molt house.

.

Peaches – 2011 

Ep de remezcles del tema homónim.

.

What You Do With What You Have – 2011 

A part d’estirar el samplejat, també el pots reverberar o distorsionar per donar l’efecte d’allargament. Les dues peces del ep són un altre exemple que juga al límit amb els samplejats vocals. Gamberro i enganxós, mind your head!

.

Bloom (Blawan remix), de Radiohead – TKOL12345678 – 2011

D’entre els remixos no en podia seleccionar un altre.

.

Sickle – The Cursory Ep (amb The Analgue Cops)

El saben aquell que diu que van un anglès, un italià i un que viu a berlin i tornen a fer un ep de techno amb la caixa arrossegada, algun mintoc disco i clarament minimal?

.

Scarborough Harbour – Long Distance Open Water – 2012 

Completíssim.

.

Why They Hide Their Bodies Under My Garage – His He She & She – 2012

No podíem matar-ho d’una altra manera que amb el tema (bé, tall) que va presentar en el mix de la boilerroom avançant l’ep que acaba de veure la llum. Una altra exhibició de repetició rítmica que l’acosta al dub i de gran destresa alhora de jugar amb els samplejats vocals.

Simplicitat i detallisme en el ep que conté les seves peces més atmosfèriques. His daughters és ambient pur mentres His Money, de bombo musculós i un punt tribal, és meravellosamnet asfixiant. Entre subgreu i soroll perpetu la converteixen en opresiva i un punt angoixant. Remata la feina amb And Both His Sons, tema més classic, de zapatilla pura i potser un xic pobre, però segur que funciona bé a la pista.

.

apa, petons

2 comentarios
  1. juanjoarana dijo:

    uff, merci… el tema lavender m’ha forçat una erecció d’aquelles que fan mal

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: