Friday Playlist: Luke Wyatt

torn hawk

 

Comencem forts i deixant les coses clares: Luke Wyatt és, sense cap dubte, el meu descobriment de l’any. No només musical, sino també artístic perquè cada vegada se m’està fent més complicat disociar la seva música dels seus vídeos. Però anem per pams i fem la petita intro biogràfica per anar-nos situant.

El productor de Charlottesville, de 35 anys, comença la seva particular història amb la música tocant la guitarra sota l’atenta mirada de Charles Bissell, de qui agafa el gust per la improvització amb acords tonals, escales i modes. Paralel·lament apareix Sonic Youth, amb el seu Dirty ple d’atmosferes, que, com ell mateix reconeix, el condueix cap a compositors allunyats del rock com Glenn Branca o Steve Reich.

L’interés per l’obra visual ve per part de la família, la seva mare putativa (quina gran paraula) regentava un petit cine independent on, entre éxits de taquilla passats de data, série B i cinema d’autor va anar pulint el seu propi criteri.

Lligant els dos mons apareix l’imaginari de Luke Wyatt. El vhs té una força impressionant, el culte pel 90s està pràcticament sempre present, el shogazerisme guitarrero que conduieix sobre bases rítmiques analógiques, el sentit del l’humor i autoparodia, i, sobretot, aquesta sensibilitat que té per portar-me a un context molt conegut (no fotem, que tenim influéncies molt semblants i som coetanis!) explicat d’una manera diferent.

Dit d’una altra manera, aconsegueix presentar-me les seves influéncies passades pel seu filtre aconseguint que em submergeixi totalment en elles. Gairebé sempre pots veure d’on mama i alhora sempre identificar-lo en aquesta estética propia tan incofusible, aquest permanent collage que s’alça com una banda sonora.

Freno una mica i us deixo amb la música i els mulch videos de wyatt, especialment sota l’àlies de torn hawk qui, després pel fitxatge el 2012 per L.I.E.S, ens està indundant de produccions, sobretot per ells i per Valcron Video però també per Not not fun o No pain in pop.

 

Luke Wyatt – Sundays CD, Skipping – ????

.

Torn Hawk – Tarifa – 2012

.

Lossmaker – Melodrama Camp Three – 2012

.

Torn Hawk – Untitled (Track 3 from “10 For Edge Tek”) – 2013

10 for Edge Tek apareix com a encàrrec de la companyia finesa Edge Tek, encarregada de moure càrregues per les gelades (i congelades) aigües del nort. Perfecte banda sonora per les ganivetes destrossant el gel.

.

Torn Hawk & Karen Gwyer ‎– Gauze (Sped) – Cowboys (For Karen) – 2013

Col·laboració amb Karen Gwyer que sorgeix després de la intenció de fer una série de remixos de l’àlbum Needs Continuum de la Karen.

.

Torn Hawk – Bad Deadlift – 2013

.

Torn Hawk – Born To Win (Life After Ghostbusters) – 2013

.

Infinity – M30 – 2014

Petit estracte de l’única obra com a Infinity .

.

Torn Hawk – Quadrifolio – 2014

.

Luke Wyatt – Songs From Bad Kid School – 2014

Teaser de l’últim treball.

.

Sento haver-me fet llarg però, que lo sepáis, encara m’he quedat curt amb la d’hores que porto, sobretot amb el through force of will, en bucle i el meravellós directe al Miscellanea (amb l’inestimable Pina de ‘telonero’) en ment.

Apa, petons

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: